31.03.2025 – 04.04.2025
31.03.2025 r. Poniedziałek
- Gotowany makaron z filetem z piersi kurczaka podawanym w sosie serowym
- Kiwi
- Napój
alergeny: 1, 2, 3
01.04.2025 r. Wtorek
- Gotowane ziemniaki, smażony kotlet, surówka z selera, marchewki, pora, jabłka, ananasa z rodzynkami i kukurydzą
- Napój/Kompot wieloowocowy
alergeny: 1, 2, 3
02.04.2025 r. Środa
- Gotowany ryż długoziarnisty, gotowany strogonow z pieczarką i papryką
- Napój
alergeny: 1, 2, 3
03.04.2025 r. Czwartek
- Gotowane ziemniaki podawane z koperkiem, polędwiczki panierowane, surówka z pora, marchewki i jabłka
- Napój
alergeny: 1, 2, 3
04.04.2025 r. Piątek
- Gotowane ziemniaki podawane z koperkiem, pieczony filet z morszczuka w panierce, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką
- Napój
alergeny: 1, 2, 3, 4
Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza. Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla dziecka może być wręcz kluczowe dla rozwoju