Enter your keyword

Jadłospis stołówki szkolnej

31.03.2025 – 04.04.2025

31.03.2025 r. Poniedziałek

  • Gotowany makaron z filetem z piersi kurczaka podawanym w sosie serowym
  • Kiwi
  • Napój

alergeny: 1, 2, 3

01.04.2025 r. Wtorek

  • Gotowane ziemniaki, smażony kotlet, surówka z selera, marchewki, pora, jabłka, ananasa z rodzynkami i kukurydzą
  • Napój/Kompot wieloowocowy

alergeny: 1, 2, 3

02.04.2025 r. Środa

  • Gotowany ryż długoziarnisty, gotowany strogonow z pieczarką i papryką
  • Napój

alergeny: 1, 2, 3

03.04.2025 r. Czwartek

  • Gotowane ziemniaki podawane z koperkiem, polędwiczki panierowane, surówka z pora, marchewki i jabłka
  • Napój

alergeny: 1, 2, 3

04.04.2025 r. Piątek

  • Gotowane ziemniaki podawane z koperkiem, pieczony filet z morszczuka w panierce, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką
  • Napój

alergeny: 1, 2, 3, 4

Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza. Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla dziecka może być wręcz kluczowe dla rozwoju